Hua Hin


Min begejstring for landet har jeg ikke lagt skjul på, når jeg har fortalt om mine ture til smilets land.
Derfor skulle sommerferien i 2007 gå til Thailand, og da det var første gang min daværende samlever og hendes børn skulle til Thailand valgte vi en tur arrangeret af C&C TRAVEL, 2 dage i Bangkok og 9 dage i Hua Hin.
Turen gik fra København over Wien til Bangkok, hvor vi blev mødt af en repræsentant fra CC-Travel der kørte os til Hotel Siam Heritage, et lille men meget charmerende hotel i traditionel asiatisk stil.
Med de mange attraktioner der er i Bangkok blev det til en tur på Chao Praya floden og ind ad en af kanalerne, hvor vi gjorde et stop for at se et slange show, turen fortsatte til Grand Palace, det er et must første gang man er i Bangkok, selvom det var overvældende for børnene kunne de ikke få nok af det flotte område, der blev også tid til en tur med TUK TUK rundt for at se nogle af de mindre Buddha statuer i nærheden inden vi skulle videre til Hua Hin.
Turen til Hua Hin foregik med tog, ikke nogen luksus her, men vi nød alle turen, selv om alle vinduerne var åbne måtte der ikke ryges i togvognen, så da jeg har den last var det ud på platformen mellem vognene, hvor dørene var åbne.
Fremme i Hua Hin blev vi hentet af en chauffør fra CC-Travel, der kørte os til Hua Hin BlueWave Beach Resort. Et godt hotel i meget rolige omgivelser og kun et stenkast fra stranden, hvor vi blev indlogeret på et stort dobbelt værelse på 15. etage med en flot udsigt, til b. la. det 300 m. høje bjerg Khao Ta-Kiab, der oversat til dansk betyder spisepinde bjerget, hvor der er 2 templer på toppen og et kinesisk tempel ved foden ud mod havet, rundt på bjerget er der ca. 1000 vilde aber derfor har det også øgenavnet "Abe bjerget".
Hua Hin er en meget rolig ferieby med en god atmosfære og rigt forretningsliv, vi tog næsten hver dag, shuttle bus fra hotellet ind til centrum for at kikke på forretninger og markeder, vi skulle selvfølgelig også have syet tøj, men det kan være svært at finde den helt rigtige skrædder når de ligger som perler på en snor. Vi valgte at få syet til os alle 4 hos Hong Kong Custom Tailor, resultatet blev rigtigt godt og til en meget fornuftig pris, det er jo meget billigt at få syet tøj i Thailand. Det glædelige ved at gå rundt i byen var også, at der ikke var nogen af de handlende der greb fat i os for at få til at handle med dem, ej heller på natmarkedet, hvor der også var mange spændende ting at se på. Det lykkedes os at finde en dansk restaurant JAILHOUSE , så vores kræsne søn kunne få dansk mad.
Efter 9 oplevelsesrige dage var det nu tid at komme hjem igen, vi fik C&C Travel's agent til at arrangere taxi til lufthavnen, vi var ikke meget for at skulle bruge godt 5 timer i tog til Bangkok og 1½ til 2 timer fra hovedbanegården til lufthavnen, når turen kunne gøres på 4 timer med taxi, da det var arrangeret skulle vi bare have refunderet vores togbilletter, hvilket var nemt at få ordnet på stationen, vi fik halvdelen af billetprisen retur. Det var helt igennem en god og oplevelsesrig ferie, så der gik ikke mange dage før børnene spurgte om vi ikke snart skulle til Thailand igen.

På tur til Khao Luang Cave & Phraram Ratchaniwet i Phetchaburi  Khao Luang betyder sagførerbjerget  i dette bjerg er der en grotte med 5 kamre, hvor der i det største er et buddhistisk tempel, fordelt i hele grotten er der 170 Buddha statuer.
Phraram Ratchaniwet er et kongeligt slot bygget af Kong Chulachomklao (Rama V), i europæisk stil.

På tur til Wat Huay Mongkhon Wat Huay Mongkhon er et stort tempel område 16 km. vest for Hua Hin, hvor der er en 10 m. bred og 11,5 m. høj statue af en legendarisk munk ved navn Somdet Luang Poo Tuad Yieb Nam Thale Jued , der ifølge legenden skulle kunne lave havvand om til ferskvand, så det er forståeligt at enhver søfarende tilbeder denne figur og bærer en amulet med hans billede. Statuen er udskåret af et over tusind år gammel jern træ "iron wood".

På tur til Elephant Village Hvis man ikke er meget for at komme ud i regnskov eller sumpområder, med risiko for malaria og lignende, er Elephant Village et udmærket alternativ, det er beliggende 4 km. vest for Hua Hin, hvor vi fik en times ridetur på elefantryg igennem nogle vandhuller og op på bjergtoppen for at nyde udsigten over Hua Hin, efter turen var der opvisning af to små elefanter på 1½ og 5 år, det var noget der gjorde indtryk på børnene. Elephant Village har samarbejde med elefant hospitalet i Surin, og er i gang med opbygning af et elefant hospital - uddannelsessted for dyrlæger og dyrepassere så de kan lære at behandle og arbejde med elefanter.

 


Hua Hin


Khao Luang Cave


Phraram Ratchaniwet


Somdet Luang Poo Tuad Yieb Nam Thale Jued