Om Thailand

Thailand ligger i den centrale del af den indokinesiske halvø. Den nordlige og vestlige del af landet er bjergrige, og herfra udspringer floderne Ping og Nan, der løber gennem de fladere indre dele af landet og udmunder i den thailandske golf i et udstrakt delta. Kystområderne er meget frugtbare, og her findes store rismarker. Den sydlige del af landet strækker sig ned på Malaka halvøen. Dette område plages af omfattende afskovning, hvilket har medført en reduktion i produktionen af naturgummi og træ. Samtidig er dele af den indfødte befolkning blevet tvunget til at flytte andre steder hen. Forureningen er stigende og stammer især fra bilernes udstødningsgasser i byerne, industriel forurening, mangel på spildevandsbehandling og ukontrolleret industriel udvikling.

Religion:

Thaierne udgør befolkningsflertallet. Kineserne udgør 12% af befolkningen og malayerne i landets sydlige del 3%. Endvidere findes minoriteter af vietnamesere, khmerer og en lang række oprindelige folk, herunder karenerne.

Folket:

Theravada-Buddhisme (officiel, 94%), islam (4%) - især koncentreret i den sydlige del. Der findes desuden en lille kristen minoritet.

Regering:

Kong Bhumibol Adulyadej er siden juni 1946 statschef. Yingluck Shinawatra er landets første kvindelige premierminister og regeringschef siden august 2011. Parlamentet har to kamre: Senatet med 200 medlemmer og Repræsentanternes Hus med 400.

Wat Prakeaw:

I 1784 byggede Kong Buddha Yodfa Chulalok the Great (Rama 1) Wat Prakeaw i Grand Palace dertil the Emerald Buddha (Jade Buddha) The Emerald Buddha tilbedes af hele Thailands befolkning er lavet af jade i Indien, den har stået i Srilangha Cambodia og Viantien. Kongen af Thorn Buri bragte i 1778 The Emerald Buddha til Thailand. Der er ingen munke i Wat Prakeaw, det bliver brugt til kongelige ceremonier.
ค.ศ. ๑๗๗๔ พระเจ้ารามาธิบดีที่ ๑ สร้างพระแก้วมรกตในพระราชวัง และได้อัญเชิญพระแก้วมรกตมาประดิษฐาน พระแก้วมรกตเป็นสิ่งที่คนไทยบูชา และพระแก้วมรกตทำมาจาก "หยก" พระแก้วมรกตสร้างที่อินเดีย ต่อจากนั้นมาอยู่ที่ ศรีลังกา, กัมพูชา และเวียงจันทน์ ในปี ค.ศ. ๑๗๗๘ พระเจ้ากรุงธนบุรีได้อัญเชิญพระแก้วมรกตจากเวียงจันทน์มาอยู่ที่ประเทศไทยจนถึงบัดนี้ วัดพระแก้วไม่มีพระ เป็นสถานที่ที่ใช้สำหรับทำพิธี


Kongelig flag

Kongens logo
Kongens logo

Emblem for kongeslægten

Thailand

The Kingdom of Thailand

Officielt navn: Muang Thai, eller Prathet Thai (Kongedømmet Thailand)
Befolkning: 65 mio.
Valuta: Baht
Areal: 513.120 Km2
Hovedstad: Bangkok (Krung Thep) Det rigtige navn for Bangkok er i øvrigt - Krungthep Maha Nakorn, Amarn Rattanakosindra, Mahindrayudhya, Mahadilokpop Noparatana Rajdhani Mahasathan, Amorn Piman Avatarn Satit, Sakkatultiya Vishnukarn Prasit  

Flaget:
"THONG TRAI RONG"
Det thailandske flag har 3 farver med følgende betydning:
den blå farve repræsenterer kongen,
den hvide farve religionen
den røde farve den thailandske nationalitet.

Hilsen:
Wai

Denne hilsen udføres ved at samle hænderne så de peger op i luften og så føre dem samlet op i mod ansigtet. Thai’er giver ikke hånd, knus eller kindkys som vi er vant til i Vesten. Derimod bruges Wai’et til både at sige goddag og farvel, og ikke mindst for at udtrykke respekt.